Îngrijirea Piercingurilor

ÎNGRIJIREA PIERCINGURILOR


Soluții de curățare:

Utilizați una sau ambele din următoarele soluții pentru vindecarea piercing-ului:

  • Soluție salină sterilă, (ser fiziologic) fără aditivi (citiți eticheta) sau amestec de sare neiodată: se dizolvă ¼ linguriță de sare niciodată (fără iod) într-o ceașcă (în jur de 230 gr) cu apă distilată călduță sau apă îmbuteliată. Un amestec mai puternic, nu este mai bun. Dacă soluția salină este prea puternică poate irita piercingul dumneavostră.
  • O soluție săpun lichid fără miros, de preferință, anti-microbian sau bactericid (Protex).

Instrucțiuni de curățare a piercing-ului corpului:

  • Se spală mâinile foarte bine cu apă și săpun (Protex) înainte de curățare sau înainte să se atingă piercing-ul din orice motiv.
  • Se aplică soluție salină timp de 5-10 minute, cel puțin odată pe zi. Pentru anumite piercing-uri poate fi mai ușor să se aplice folosind tifon curat sau prosoape de hârtie îmbibate cu soluție salină. O scurtă clătire după va elimina orice reziduuri.
  • Săpunul nu se folosește mai mult de o dată sau de două ori pe zi. În timpul unui duș se pune o picătură de săpun de dimensiunea unei perle pentru a curăța bijuteria și piercing-ul. Nu lăsați soluția de curățare pe piercing mai mult de 30 minute.
  • Uscarea se face prin tamponare cu un șervețel de hârtie curat de unică folosință. Prosoapele de pânză pot păstra bacterii care se pot infiltra pe piercing, cauzând infecții.

Ce este normal?

  • Ințial: unele sângerări localizate, umflături, sensibilitate sau vânătăi.
  • În timpul vindecării: apariția unui lichid galben-albicios (nu puroi) care va forma o crustă pe bijuterii. Țesutul se poate strânge în jurul bijuteriei.
  • Odată vindecat, bijuteriile se pot deplasa liber, dar nu forțat. Dacă în igiena zilnică nu se include și curățarea piercing-ului se vor acumula secreții corporale cu miros distinct.
  • Un piercing poate părea vindecat înainte de procesul de vindecare. Acest lucru se datorează faptului că ele se vindecă de la exterior în interior și deși locul se simte bine (nedureros), țesutul rămâne fragil în interior. Trebuie răbdare și să se continue cu procesul de curățare pe întreaga perioadă de vindecare. Chiar și piercing-urile vindecate se pot contracta sau închide în câteva minute după ce au fost scoase bijuteriile din locul lor, chiar dacă piercing-ul a stat acolo de ani de zile. Acest lucru variază de la persoană la persoană . În cazul în care vă place piercing-ul se recomandă păstrarea bijuteriei înăuntru și nu se lasă gaura goală.